Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden uitgesteld door barre kou

KATWIJK (ZH) – De actie Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden wordt enkele weken uitgesteld. De organisatie volgt daarmee een dringend advies op van de GGD Hollands Midden om een overnachting in tenten niet te laten plaatsvinden in de barre koude die vrijdag 3 februari wordt verwacht.

“Het is erg jammer dat we de actie nu niet kunnen doorzetten. Aanvankelijk wilden we ons niet door de vrieskou uit het veld laten slaan. We troffen extra maatregelen om het behaaglijk te houden in ons kampement achter het Katwijkse gemeentehuis, ook bij vorst. Toch slaan we dit advies van de GGD niet in de wind”, aldus initiator Willem-Paul de Mooij. “Immers gaan we als jeugdwerkers graag altijd op een verantwoorde manier te werk.”

Het uitstel betekent zeker geen afstel. Als de weersomstandigheden het dan wel toelaten, is het de bedoeling om Occupy Katwijk 4 YMCA Leusden te houden op vrijdag 24 februari. De organisatie hoopt dat meer deelnemers zich aanmelden via info@vriendenvanleusden.nl of via www.facebook.com/vriendenvanleusden. Meedoen kan vanaf 18 jaar.

In het Katwijkse Occupy-kampement gaat het om een sympathieke sponsoractie die moet bijdragen aan wederopbouw van het in oktober 2011 afgebrande YMCA Leusden, het jaarlijkse zomerkamp van een paar honderd kinderen uit Katwijk en Rijnsburg. De verzekering dekt het verlies van de tenten en andere materialen niet volledig. De Stichting Vrienden van YMCA Leusden coördineert landelijk verschillende acties om geld in te zamelen.

Steunen kan ook door uw donatie over te maken op rekeningnummer 1684.56.877 tnv Stichting Vrienden van YMCA Leusden onder vermelding van ‘occupy’. U kunt natuurlijk ook gewoon geld overmaken via iDEAL (zie rechts bovenaan). Meer informatie op www.vriendenvanleusden.nl. Ook ondernemers kunnen de actie te sponsoren. Indien u een sponsorfactuur wilt ontvangen stuur dan even een berichtje aan corinehoek@ziggo.nl met het bedrag en de naam en adres van uw bedrijf.

Door admin op donderdag 2 februari 2012

Nog geen reacties.

Reageer

Deel via:

| meer