Update januari 2012

Inmiddels zijn er weer een aantal weken voorbij gegaan waarin veel gebeurd is. Begin december zijn de resten van de kampschuur volledig opgeruimd. Vier dagen lang is men bezig geweest met zware machine’s om de resten te sorteren, de fundering te slopen en op te ruimen. Na het opruimen is er een grote zandvlakte ontstaan. Deze zandvlakte gaat voorlopig natuurlijk een goede bestemming krijgen. Binnenkort zullen er bomen en planten als afscheiding aangeplant gaan worden.

Hierdoor creëren we een veld waarop diverse activiteiten georganiseerd kunnen worden. Voor het maken van de tijdelijke huisvesting zijn er al diverse voorbereiding getroffen. De firma Jan Snel, een specialist in tijdelijke voorzieningen, zal het project gaan uitvoeren. De bouw van deze voorzieningen zal starten begin maart. De indeling van de tijdelijke huisvesting [download id=”8″] is links op de parkeerplaats waar de unit komt met de keuken en woonkeuken. Hier kunt u als vanouds straks weer binnenlopen voor een kopje koffie, limonade en natuurlijk is er ’s avonds weer een warme hap voor de leiding. Inmiddels zijn we al zover dat we het merendeel van de keukenapparatuur besteld is, onder andere is er ook een combisteamer aangeschaft. Hier kunnen we nu diverse producten mee bereiden die voorheen niet mogelijk waren. En wat het is houden we nog even voor ons. De sanitair units bestaan uit een dames- en een herenkant. Deze zijn gescheiden van elkaar, elke kant heeft 10 toiletten met wasbakken en 8 aparte douchehokjes, aan het gedeelte van de douche’s zit een aparte kleedkamer met banken.

Een deel van de midgetgolfbaan is ingepland om daar een tent van 10×15 meter neer te zetten die de functie van kampschuur gaat krijgen. In deze tent zal een toko gebouwd worden met daarin weer de nodige snoepjes, blikjes fris, ijsjes en ook het populaire slush puppy apparaat komt terug. In deze tent is het gewoon weer goed mogelijk om een bonte avond /disco te houden, geluid en lampjes zijn aanwezig. De tent krijgt een zomers thema. Als het Nederlands elftal van de zomer zal gaan spelen wordt deze tent weer omgetoverd tot voetbaltempel en kan er gekeken worden op een groot scherm.

Over de kampterreinen is ook voldoende te vertellen, de brand is weliswaar beperkt gebleven tot het kamphuis, maar de aansluiting voor elektra en water waren ook totaal verbrand. De kampterreinen hebben zoals u gewend was allemaal elektra en water, hiervoor moest nog wel wat gegraven worden en wat nieuwe kabels gelegd worden.

 

De slaaptenten zijn nagenoeg het zelfde gebleven, de kleur bruin is vervangen door een groen tint en de binnenkant van de tent is donker geworden. Op de grond ligt nu een zwart grondzeil met daarop een prachtige donker groene matras die 10cm dik is.
De staftenten hebben nu allemaal een eigen nachtkastje die ook op slot te doen. Sleutels zijn bij de beheerder op te halen volgens het bekende borg systeem.

 

De eettenten zijn qua formaat allemaal hetzelfde gebleven alleen de zijwand van de eettent is groen geworden en heeft twee ramen gekregen waardoor er meer licht in de tent komt. De vertrouwde opklap schraag met tafelblad en banken zijn vervangen door een opklaptafel met mooi bruin blad. In de bestekkast vindt u nu ook schenkkannen en handige dienbladen voor de plastic bekers. Tevens hebben we de bestekkasten groter laten maken en van een extra plank laten voorzien. Waardoor er meer opberg mogelijkheid ontstaan is.
De bolderkarren zijn net allemaal even iets breder geworden, de nieuwe boxen waar u het eten in mee krijgt passen dan ook prima naast elkaar in de kar. Spelmaterialen zoals midgetgolf, bungyrun, zeephelling en volleybalnetten zullen er ook gewoon zijn. Ook hebben we weer een gevuld spellenhok, met ballen, tafelbatjes, e.d..

 

De voorbereiding voor de nieuwbouw is in gang gezet. De architect is aan het werk, wij kunnen u helaas nog geen beeld geven hoe het nieuwe gebouw er gaat uitzien. De voorbereidingen kosten erg veel tijd. Wij houden u op de hoogte.

Let op! Vrijdag 20 april officiële opening van het seizoen 2012, u bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het terrein vanaf 15.00 uur. Natuurlijk zal dit een leuk feest gaan worden met lekkere hapjes en drankjes en een stukje muziek. Wilt u toch eerder even komen kijken hoe het gaat in Leusden, geen probleem maar bel of mail even voor een afspraak.

Door YMCA Leusden op dinsdag 24 januari 2012

Nog geen reacties.

Reageer

Deel via:

| meer