Drama YMCA Kampeercentrum Leusden!

Zaterdag 8 oktober vertrok zich in het YMCA Kampeercentrum Leusden een regelrechte ramp! Om 13.00 uur brak in de kampschuur, van hout en met een rieten dak, een alles verterende brand uit! Er was geen blussen aan. Ondanks dat de brandweer snel met groot materiaal ter plaatse was, kon men niet anders, dan de kampschuur gecontroleerd laten uitbranden. Het weekend er voor was juist alles winterklaar gemaakt. Alle tenten (meer dan 100! plus staf- en eettenten)  netjes opgeruimd en opgeslagen…. in de kampschuur.  Een enorme klap voor iedereen die maar iets met Leusden te maken heeft. Dit uit 1928 daterende gebouw was karakteristiek voor het YMCA Kampeercentrum Leusden. In dit gebouw bevonden zich ook de keuken, douches en toiletten. Uit enkele plaatsen wordt  al bijna 50 jaar onafgebroken iedere zomer gebruik gemaakt van deze unieke kamplocatie.

Een geluk bij een ongeluk is, dat het juist na het seizoen gebeurd is niet pal er voor. Nu, inmiddels twee maanden later, is er al weer veel  gebeurd. Inmiddels is bekend, dat seizoen 2012 gewoon kamp gedraaid gaat worden in het YMCA Kampeercentrum Leusden. Er worden noodvoorzieningen geplaatst voor douches, toiletten, keuken en kantoor. Daarnaast komt er een grote tent die de functie van de kampschuur kan overnemen. Het traject om tot herbouw van de kampschuur te komen is inmiddels ingezet en nieuwe tenten zijn besteld. Er lopen verzekeringen, maar het is de vraag of die alle schade dekt.

Vanuit het hele land zijn hartverwarmende reacties binnengekomen, die een grote betrokkenheid bij Leusden laten zien. Groepen en individuen hebben hun hulp aangeboden.

Onder andere om deze acties te coördineren, is op 8 december 2011 door een aantal regelmatige gebruikers van YMCA Leusden, de Stichting “Vrienden van YMCA Leusden” opgericht. YMCA Nederland juicht de dit initiatief van harte toe.

Wij zijn er als bestuur van Stichting “Vrienden van YMCA Leusden” van overtuigd, dat door gezamenlijke inspanningen YMCA Kampeercentrum Leusden als een Sfinx uit de as zal herrijzen !

Helpt u mee ?

Deel via:

| meer